Tiedote

Huijarit kaupittelevat teatterilippuja taas ylihinnalla, olethan siis tarkkana lippuostoksilla. Lue lisää.

Mikroskooppikuva levästä

Ainutkertainen levä-festivaali Itämeren hyväksi

Love Between Species kutsuu 6.5. Turun Taiteen talolle juhlistamaan lajienvälistä rakkautta koko illan taidetapahtumaan, jonka lipputulot lahjoitetaan Itämeren suojeluun. Lue mitä on koettava tapahtumassa, taidenäytöllä ja Sopukassa.

Levä-taidetapahtuma on omaperäinen lisäys Turun jo ennestään kirjavaan festivaalitarjontaan. Tapahtuman on ideoinut tiede- ja taidekollektiivi Fern Orchestra ja mukana sitä järjestämässä ovat Taiteen talo, Turun Kaupunginteatteri ja Läntinen tanssin aluekeskus. Love Between Species -taidetapahtumassa Taiteen talolla lauantaina 6.5. klo 17.30–24 keskiössä on lajienvälinen rakkaus.

Festivaaliohjelmasta löytyvät dokumenttielokuva Leväsafari, Leväpäiväkirja ja Breath -teokset, valotaidenäyttely Levärakkautta sekä Leväraati, jonka jäsenet Jori Hulkkonen, Janne Auvinen, Päivi Nisula ja Miko Meemio Vahekoski arvostelevat levien tuottamaa musiikkia. Hyväntekeväisyystapahtumaan osallistuva voi valita lippunsa hinnan itse neljästä vaihtoehdosta ja tulot lahjoitetaan Itämeren suojeluun.

Teemat jatkuvat Sopukassa ja taidenäytöllä

Kansainvälisestikin palkittu Fern Orchestra tunnetaan esityksistä, jotka tarkastelevat ihmisen ja luonnon vuorovaikutusta. Syksyllä 7.9. ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterissa saava Vedenjakaja-esitys jatkaa samoilla teemoilla. Kaupunginteatterin isolla taidenäytöllä jokirannassa nähdään 11.4. alkaen myös mikroskooppisen pieniä leviä leväkalenterissa. Fern Orchestran perustaja ja levä-festivaalin ideoija Vespa Laine haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, miten riippuvainen ihmiskunnan jatkuvuus on merien pieneliöistä.

“Ihminenhän suojelee sitä, mitä rakastaa ja rakastaa sitä, minkä tuntee. Ja tuntee sen, minkä on oppinut. Levä-tapahtuman tavoite on avata osallistujien silmät sille, miten elintärkeää on suojella merien fotosynteettisiä eliöitä, jotka tuottavat puolet maapallon hapesta. Tätä ei tehdä saarnaamalla, vaan edistämällä taiteen keinoin lajienvälistä rakkautta. Tällainen maailmankuvan tarkistus on välttämätöntä ihmiskunnan jatkumoa ajatellen”, valottaa Vespa Laine motivaatiotaan luota leville oma tapahtuma.

Tapahtuman liput (10–69 €) myydään Turun Kaupunginteatterin ja Lippupisteen kanavissa.

Love Between Species FB-tapahtuma