Teatterikierrokset

Suosittuja opastettuja teatterikierroksia kulisseihin järjestetään Turun Kaupunginteatterissa useampia kuukaudessa. Teatterikierrokset ovat maksullisia ja niihin ostetaan liput etukäteen teatterin verkkokaupasta. Osallistua voi yksin tai ystävien kanssa, jokaiselle kierrokselle mahtuu yhteensä 25 henkilöä. Kierrosopastus on suomeksi ja kestää puolitoista tuntia.

Opastetuilla kierroksilla tutustutaan pintaa syvemmältä teatteritaloon, esitysten valmistukseen ja teatterissa työskenteleviin ammattikuntiin. Teatterikierroksen aikana näet muun muassa vuosina 2014-2017 peruskorjatun ja laajennetun teatteritalon erilaisia valmistustiloja, joihin yleisöllä ei tavallisesti ole pääsyä. Pääset myös näkemään teatterisalit näyttämön “nollasta” käsin!

Rivi peruukkeja esillä teatterin kampaamossa.

Kierrosliput verkosta

Liput kierrokselle myydään teatterin verkkokaupastaAvautuu uuteen välilehteen ja Lippis lippukassalta hintaan 10 €/kpl. Lipun voi lunastaa myös Lippupisteen myyntipisteistä, jolloin hintaan lisätään palvelumaksut. Kantorepussa oleva lapsi on ilmainen, itse kävelevälle lapselle tulee ostaa lippu. Vaunuja ja rattaita ei voi tuoda kierrokselle, sillä kuljemme paljon portaissa.

Teatterikierros ryhmille

Ryhmät voivat varata opastetun kierroksen teatteritalossa verkkokaupassa tarjolla olevina aikoina. Yksi opas voi kierrättää enintään 25 hlöä kerrallaan, mutta kierroksia voidaan tehdä samanaikaisesti useita. Mikäli kierroksellenne jää tilaa, muut asiakkaat voivat varata paikan samalle kierrokselle. Kierrokselle ei ole erikseen ryhmähintaa, vaan opastettu kierros maksaa aina 10 €/osallistuja. Kierrokset järjestetään suomeksi, mutta myös englannin- ja ruotsinkielisiä kierroksia voi tiedustella myyntipalvelusta.

Esteetöntä kierrosta voi tiedustella erikseen yleisötyökoordinaattori Aatu Pyyltä (aatu.pyy@tkteatteri.fi).

Kun tulet kierrokselle

  • Ethän tule kierrokselle kipeänä.
  • Kierros alkaa pääsisäänkäynnin aulasta. Aulan WC-tiloista löytyy käsienpesupiste.
  • Kierrokselle ei saa ottaa isoja kasseja, reppuja tai eväitä. Teatteriaulan vaatesäilytys on ilmainen ja vartioimaton, joten sinne jätetyt tavarat ovat osallistujan omalla vastuulla.
  • Kierroksella kuljetaan paljon portaissa, eikä kierroksen aikana ole levähdystaukoja.
  • Mihinkään ei saa koskea eikä tavaroita saa siirtää.
  • Ihmisiä, henkilökohtaisia työhuoneita ja oppaan erikseen kieltämiä asioita ei saa kuvata. Muuten kierrokselta saa ottaa kuvia ja voit jakaa ne tunnisteella: #tktkierroksella ja @tkteatteri