Turun Kaupungin­teatteri

Turun Kaupunginteatteri on Turun kaupungin omistama repertuaariteatteri, joka toimii keskeisellä paikalla Aurajoen rannassa.

Talossa työskentelee vuosittain n. 150–200 ihmistä. Turun Kaupunginteatteri tuottaa vuosittain 5–10 ensi-iltaa sekä useita vierailunäytäntöjä, yhteensä noin 400 esitystä vuodessa. Teatterin vuosittainen katsojamäärä on noin 140 000 ihmistä. Teatterissa järjestetään myös yleisötapahtumia ja tiloja vuokrataan näytöskalenterin salliessa tapahtumanjärjestäjille.

Meidän teatterimme

Elämysten koti

Alueen suurimpana teatterina Turun Kaupunginteatteri tarjoaa monenlaisia kohderyhmiä kiinnostavia esityksiä. Ohjelmistovalintojamme ohjaa halu kertoa vahvoja tarinoita, joiden käänteisiin mahdollisimman moni voi samaistua. Paikalliset tarinat kiinnostavat turkulaisia, siksi niitä löytyy ohjelmistostamme usein. Tuotamme myös paljon uusia teoksia ja Suomen kantaesityksiä, painopisteen ollessa erityisesti musikaaleissa. Esityskieli on pääosin suomi ja musikaalit tekstitetään englanniksi.

Talo, jossa tapahtuu

Kulisseissa kuhisee, sillä esityksiämme on tekemässä kymmeniä eri alojen ammattilaisia ja joukkoa täydentävät vuosittain lukuisat vierailevat näyttelijät ja suunnittelijat. Tekemämme yleisötyö ja yhteistyöprojektit mahdollistavat teatteriin tutustumisen ilman pääsymaksuja. Olemme avanneet teatteritalon tiloja myös muiden toimijoiden käyttöön silloin kun esityskalenteri sallii sen.

Katso ihmistä, älä ruutua

Pahin kilpailijamme on kotisohva. Sen me haastamme elävillä, iholle tulevilla esityksillä. Teatterin tarjoama livekarisma koetaan yhdessä tekijöiden ja yleisön kanssa. Kun se jättää palon päästä teatterin taikapiiriin pian uudestaan, olemme onnistuneet.

Kannatti käydä

“Kannatti käydä!” on tunne, jonka haluamme herättää – pitipä katsoja esityksestä tai ei. Teatterin tehtävä on peilata nyky-yhteiskuntaa ja herättää keskustelua. Se on myös viihtymistä ja yhdessäoloa.

Turun kaupungin logo
Yhteistyössä: Turun Kaupunki

Lisää meistä

Ympäristötyö teatterissa

Teattereissa tehdään nykyisin määrätietoisesti ympäristökuormituksen vähentämiseen tähtäävää työtä.

Näin syntyy ohjelmisto

Taiteellinen johtaja Mikko Kouki avaa sitä, miten Turun Kaupunginteatterin esitystarjonta rakentuu.

Historiikki

Nopea katsaus Turun Kaupunginteatterin pitkään ja polveilevaan historiaan.