Näyttämöt ja katsomokartat

Turun Kaupunginteatterilla on kolme näyttämöä, joiden lisäksi Naantalin Emma TeatteriAvautuu uuteen välilehteen palvelee kesäisin neljäntenä näyttämönä. Myös ravintola Viides näyttämöAvautuu uuteen välilehteen mukautuu esityskäyttöön.

Päänäyttämö

Päänäyttämö on suurin näyttämömme. Se näyttää laajakuvan ihmisestä, jonka ympärille se luo massiivisen maailman. Päänäyttämöllä nähdään näyttäviä teoksia, kuten sykkiviä musikaaleja, järisyttävää puhedraamaa ja lennokasta komediaa. Näyttämön permannolle ja parvelle mahtuu yhteensä 652 katsojaa.

Permannolla näkyvyys on hyvä jokaiselta paikalta, mutta esityskohtaisia näkörajoitteita saattaa olla. Suosittelemme tarkistamaan mahdolliset näkörajoitteet esityksen omalta sivulta. Parvelta laajakuvan näkee mainiosti, mutta kaide voi rajoittaa näkyvyyttä. Pyörätuolipaikkoja löytyy permannon ylimmältä riviltä, rivi 15.

Pieni näyttämö

Pienellä näyttämöllä kuva tarkentuu lähikuvaksi ja tunnelma tiivistyy. Teatteritalon laajennuksessa vuonna 2017 valmistuneelle näyttämölle mahtuu 250 katsojaa.

Huomioithan, että rivin 12 paikoilla 241, 242, 249 ja 250 on normaalia pienempi jalkatila.

Sopukka

Sopukassa tarkastelussa on intiimi erikoislähikuva, joka päästää katsojan iholle asti. Sopukassa on numeroimaton 60-90 paikan katsomo, joka muuttuu kulloisenkin esityksen mukaan, siksi Sopukasta ei ole saatavilla katsomokarttaa.

Sopukka toimii Turun Teatterisäätiön tukemana yhteistyöareenana, joka tuo vapaan kentän ryhmien vierailut osaksi ohjelmistoamme. Työryhmät voivat ehdottaa esitystä Sopukkaan olemalla yhteydessä teatterin sisältötyöryhmään: mikko.kouki@tkteatteri.fi