Kun tulet teatteriin

Teatterin pääovista saavutaan aulaan, jossa ovat lippumyymälä Lippis, tuntia ennen näytöksiä aukeava vaatesäilytys, wc-tilat ja käynti Sopukka-näyttämölle. Toisessa kerroksessa sijaitsevat Päänäyttämö, Pieni näyttämö ja yleisölämpiö, josta löytyvät ravintolapalvelulinjastot, väliaikamyyntipiste sekä Pienelle näyttämölle johtava Erkkeri-tila. Kolmannessa kerroksessa ovat parvi ja Kabinetti-kokoustila. Aula on tilava kokoontumispaikka ryhmille, mutta esityksen alkua kannattaa siirtyä odottamaan toisen kerroksen lämpiöön. 

Esteettömyys

Kaikkiin Turun Kaupunginteatterin tiloihin, paitsi yleisölämpiön parvelle, on esteetön pääsy. Lue lisää teatterin esteettömyydestä ja erityisryhmiin kuuluvien lippuvarauksesta.

Myöhästyminen

Esitykset alkavat aina pääsylipussa ilmoitettuna aikana. Omalle paikalleen ei pääse enää salin ovien sulkeuduttua, mutta vahtimestarit pyrkivät löytämään myöhässä saapuville paikat parvelta. Omalle paikalleen voi siirtyä esityksen väliajalla. Näin myöhästyminen häiritsee mahdollisimman vähän muun yleisön keskittymistä esitykseen.

Pysäköinti

Teatterilla ei ole omaa parkkipaikkaa, vaan autot tulee jättää esimerkiksi Virastotalon takana oleviin parkkiruutuihin. Etenkin arkisin päivänäytöksiin tullessa nämä parkkipaikat ovat usein täynnä, mutta linja-autot kuljettavat lähelle ja Föli-lippu sisältyy teatterilippuun. Liikkumisesteisten inva-autopaikat ovat teatteritalon edessä.

Musiikkitalon työmaa vaikuttaa liikennejärjestelyihin, tarkista ajantasainen tilanne uutisesta.

Teatterilippu on bussilippu

Turun Kaupunginteatterin esityslippu toimii bussilippuna kaikilla Föli-linjoilla 3 t ennen ja jälkeen esityksen. Paperisen tai sähköisen teatterilipun viivakoodia näytetään bussin keltaiseen korttilukijaan. Matkoihin sisältyy yksi vaihtomahdollisuus molempiin suuntiin. Etu ei koske Emma Teatterissa nähtävien kesäesitysten lippuja.

Kuvaaminen ja kännykän käyttö

Esityksen kuvaaminen on aina kiellettyä. Kännykän ja padin selailu esityksen aikana on myös kiellettyä, sillä näytön valo loistaa pimeässä katsomossa ja häiritsee takuuvarmasti muita katsojia. Mikäli haluat muiston esityksestä, kannattaa vierailla lämpiön oheistuotetiskillä ja ostaa käsiohjelma, josta löytyy esityskuvia. Myös teatterin FacebookAvautuu uuteen välilehteen– ja InstagramAvautuu uuteen välilehteen-tileillä julkaistaan kuvia kaikista esityksistä.

Lahja näyttelijälle

Kukat tai lahjan työryhmän jäsenelle voit jättää saajan nimellä varustettuna narikan vahtimestareille, jotka välittävät tervehdyksesi eteenpäin vastaanottajalle. Terveiset esiintyjille voit lähettää esityksen jälkeen lipunostajien sähköpostiin tulevan palautekyselyn Avautuu uuteen välilehteenkautta. 

Huomioithan muut

Vältäthän voimakkaiden parfyymien ja muiden hajusteiden käyttöä, kun tulet teatteriin. Hajusteiden sekoittuminen samassa tilassa aiheuttaa monille päänsärkyä tai huonovointisuutta.

Ongelmatilanteen sattuessa

Vahtimestarit palvelevat ja neuvovat teatterin yleisötiloissa. He ovat paikalla noin tuntia ennen esityksen alkua, valvovat esityksen kulkua ja saattavat yleisön ulos esityksen päätyttyä. Vahtimestarit tunnistaa mustavalkoisista työasuista, joiden rintapielessä on teatterin logo – ja tietysti lämpimästä hymystä ja asiakaspalveluasenteesta.

Unohtuiko omaisuuttasi katsomoon tai narikkaan? Löytötavaroita voi tiedustella esitysten yhteydessä vahtimestareilta tai narikan numerosta 040 837 2162. Numero on käytössä tuntia ennen esityksiä ja niiden aikana.

Viime hetken lipputiedustelut hoituvat varmimmin teatterin lippukassalla, mutta lippuasioissa palvelee myös myyntipalvelun numero 02 262 0030.

Teatterietiketti

Teatterin yleisötilat

Mistä lunastan liput esitykseen? Mistä löydän vessan? Mihin maksan ennakkoon tilatut väliaikatarjoilut tai mistä ostan ne väliajalla?

Tutustu Turun Kaupunginteatterin kolmessa kerroksessa sijaitseviin yleisötiloihin pohjakartan avulla jo ennen ensimmäistä vierailuasi teatterilla. Näin osaat suunnistaa suoraan haluamiesi palvelujen pariin meille tullessasi.

Käsiohjelmat ja oheistuotteet

Haluatko lisätietoa tekijöistä tai näytelmän aiheesta? Tai esityskuvat säilöön myöhempiä muisteluita varten? Useimmista Turun Kaupunginteatterin näytelmistä on saatavilla käsiohjelma. Käsiohjelmat ovat myynnissä lämpiössä, ravintolanlinjastoilla ja lippukassalla ensi-illasta alkaen kunkin esityksen esityskauden ajan. Käsiohjelmat voi myös ostaa etukäteen teatteritalon Lippis-lippumyymälästä. Ne maksavat tavallisesti 3-6 €.

Turun Kaupunginteatterin oheistuotteita voi ostaa teatteritalon lippukassalta ja yleisölämpiöstä. Saatavana on teatterin omia brändituotteita ja ajankohtaisiin esityksiin liittyviä oheistuotteita.

4 vinkkiä nopeaan narikkaan

Vartioitu vaatesäilytys sisältyy esityslipun hintaan ja takit sekä isommat laukut ja reput tuleekin jättää sisääntuloaulan narikkaan. Niiden vieminen katsomoon tukkii kulkureitit ja lisää tilan palokuormaa. Jalkatila on pidettävä tyhjänä ylimääräisestä tavarasta myös siksi, että katsomon ilmanvaihto toimii penkkien alapuolelta.

1. Koko linjasto on käytössä, eli rohkeasti peremmälle, jos oven lähellä on jonoa.
2. Koska kassit ja reput pitää jättää säilytykseen, nappaa tarvitsemasi asiat taskuihin etukäteen.
3. Aulasta kannattaa siirtyä viihtyisään ylälämpiöön, aulan vessaan voi aina palata tarvittaessa.
4. Nouda takkisi narikkalapussa olevan numeron kohdalta.