Kirsi Tarvainen

Upeasta lauluäänestään tunnettu Kirsi ”Kikka” Tarvainen on näytellyt Turun Kaupunginteatterissa yli 20 vuotta.
Upeasta lauluäänestään tunnettu Kirsi ”Kikka” Tarvainen on näytellyt Turun Kaupunginteatterissa yli 20 vuotta.

Näyttelijä Kirsi Tarvainen (s. 1962) kiinnitettiin Turun Kaupunginteatteriin vuonna 1997. Ennen kiinnitystään Turun Kaupunginteatteriin hän työskenteli kiinnityksellä Oulun kaupunginteatterissa, Porin Teatterissa ja Lahden Kaupunginteatterissa. Rooli Oulun kaupunginteatterin Jerusalemin tanssissa (1990) ja yhteistyö ohjaaja Katariina Lahden ja näytelmäkirjailija Ilpo Tuomarilan kanssa johti hänen tiensä myöhemmin Turkuun.

Hänen ensimmäisiä töitään Turun Kaupunginteatterissa oli Siiri Lundin rooli musiikkinäytelmä Hennalan torvisoittokunnassa (1998). Muita ikimuistoisia rooleja ovat olleet muun muassa Yksi yö ruotsalaista kesää -näytelmän Lotti (2004), Kaaos-näytelmän Emmi (2009), Kesäyön hymyilyä -musikaalin Desirée Armfedt (2011) ja Carola-lauluilta Maailmannainen (2014).

Erityistaidokseen vahvaääninen Kirsi mainitsee laulun. “Pystyn myös vinguttamaan viulua tarvittaessa”, hän lisää. Tarvaiselle myönnettiin Teatterikerhon myöntämä Nanu-patsas vuonna 2003 ja Teatterikerhon säätiön myöntämä tunnustus taiteellisesta työstä vuonna 2009.

"Vain sydämellään näkee hyvin. Silmillään ei näe sitä, mikä on kaikkein tärkeintä."
Kirsi Tarvainen

Ajankohtaiset esitykset

Hildur

Ensi-ilta 7.11.2024 Päänäyttämö Oma tuotanto

Lisää Kirsistä

Valokeilassa: Kirsi Tarvainen

Haastattelu
15.4.2020
Kirsi kertoo ajatuksiaan teatterista ja siitä, miten päätyi Turun Kaupunginteatteriin.