Markus Ilkka Uolevi

Aurajokipesunkestävä näyttelijä vitsailee, että hänen elämänsä kamalimmat vuodet olivat opiskeluaika Tampereella. Turkuun palattuaan hän on taas hengittänyt vapaammin.
Aurajokipesunkestävä näyttelijä vitsailee, että hänen elämänsä kamalimmat vuodet olivat opiskeluaika Tampereella. Turkuun palattuaan hän on taas hengittänyt vapaammin.

Markus valmistui Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta vuonna 2016. Hän on esiintynyt muun muassa Tampereen ammattiteattereissa ja Turun Linnateatterissa. Parhaiten mieleen painuneita rooleja ovat olleet Greg farssikomediassa Suku on syvältä (Tampereen Työväenteatteri 2016) ja Ellard Sims Ulkomaalainen -näytelmässä (Tampereen Teatteri 2016).

Parhaiten mieleen painuneita rooleja ovat olleet Greg farssikomediassa Suku on syvältä (Tampereen Työväenteatteri 2016) ja Ellard Sims Ulkomaalainen -näytelmässä (Tampereen Teatteri 2016).Turusta kotoisin olevalla Markuksella oli jo valmistuttuaan tähtäimessä kiinnitys Turun Kaupunginteatteriin: ”Lähes päivittäisen soittelun jälkeen Koukin Mikko taisi kyllästyä ja pääsin vierailemaan Taru sormusten herrasta -fantasiaseikkailuun (2018). Jatkoin soittelua, kunnes irtosivat myös rooli Näytelmä joka menee pieleen -komediassa (2019) ja kiinnitys näyttelijöiden vakiokaartin”, Markus naureskelee. Joulukuussa 2018 alkanut kiinnitys on Markuksen näyttelijänuran ensimmäinen.

"Sitkeys palkitaan!"
Markus Ilkka Uolevi

Ajankohtaiset esitykset

Veden varaan

Ensi-ilta 16.11.2023 Päänäyttämö Oma tuotanto

Täydellinen lauantai

Ensi-ilta 2.2.2024 Päänäyttämö Oma tuotanto

Lisää Markuksesta

Valokeilassa: Markus Ilkka Uolevi

Haastattelu
29.8.2019
Markus kertoo ajatuksiaan teatterista ja siitä, miten päätyi Turun Kaupunginteatteriin.

Uutta verta näyttämöllä

Podcast
13.5.2021
Väliaika-podcastissa Linda Hämäläinen ja Markus Ilkka Uolevi keskustelevat näyttelijän työn murroksesta.