Opi teatterista

Teatterimaailmaan voi tutustua yhdessä tai yksin, katsomossa tai kotona. Sivustolle on koottu materiaaleja ja tietoutta, jolla voi syventyä teatterin maailmaan.

Oppimateriaalit

Turun Kaupunginteatterin oppimateriaalipaketit ovat avoimia kaikille kouluista harrasteryhmiin ja yksityishenkilöihin. Ne on suunnattu erityisesti opettajien ja ohjaajien avuksi. Ohjaaja voi valita ryhmälleen sopivan määrän tehtäviä sekä vapaasti soveltaa ja muokata tehtäviä ryhmälleen sopivaksi. Oppimateriaalipaketit sisältävät erilaisia tehtäviä, joiden avulla pääsee tutustumaan teatteriin, teatterin keinoja hyväksi käyttäen. Oppimateriaalipaketit on tehty yhteistyössä Turun Taideakatemian teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijoiden kanssa. Lukuohjeesta löytyy esimerkinomainen tehtäväkokonaisuus.

Töissä teatterissa -videosarja

Teatterissa on monia eri osastoja ja kymmeniä erilaisia työtehtäviä. Töissä teatterissa -videosarjassa pääset kurkistamaan kulisseihin näyttelijämme Linda Hämäläisen kanssa. Linda kiertää osastoja, tutustuu tekijöihin ja pääsee kokeilemaan teatterin erilaisia töitä. Videosarja täydentyy.

Teatterikierros videomuodossa

Teatterikierros-videolla (pituus 17 min.) voitte tutustua etänä Turun Kaupunginteatterin historiaan, teatterin tiloihin ja ammatteihin. Video on tarkoitettu vain koulujen ja ryhmien opetuskäyttöön ja sitä voi pyytää yleisötyöntekijä Aatu Pyyltä sähköpostitse aatu.pyy@tkteatteri.fi.

Kotiteatteri

Tekemistä perheen pienimmille ja koko perheelle! Tiesittehän, että teatteria voi tehdä myös kotona? Silloin syntyy juuri teidän näköinen näytelmä. Näillä ohjeilla voitte rakentaa oman teatteriesityksenne ihan itse, omaan kotiinne. Onnea matkaan!

Jos ette halua kirjoittaa tarinaa itse, voitte tehdä esityksen vaikkapa oheisten, Satu Rasilan kirjoittamien tarinoiden pohjalta. Käsikirjoituksena voi toimia myös lempisatunne.

Teatterisanasto

Teatterin tekemiseen liittyy paljon erityissanastoa, samoin teatterin ammatteihin ja tiloihin viittaavat termit voivat kuulostaa vieraalta. Siksi kokosimme sanaston avuksesi.

Kuuntele!

Väliaika-podcast

Podi käsittelee monipuolisesti teatterin ammatteja ja aiheita teatterikentältä. Jaksot mielenkiintoisine vieraineen tutustuttavat teatterin maailmaan tekijöiden kertomusten ja keskustelun kautta.