Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Äiti Tampereen Teatterikesään

Kirsi Tarvaisen tähdittämä nykydraama Äiti nähdään festivaaleilla elokuussa.

Kevään ajan Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä pyörinyt Äiti-esitys on kutsuttu osaksi Tampereen Teatterikesä -festivaalin pääohjelmistoa. Maia Häklin ohjaus Florian Zellerin draamasta oli Suomen kantaesitys.

Äiti on perhedraama, joka sisältää brutaalia rehellisyyttä ja viiltävän mustaa huumoria. Se käsittelee äidin yksin jäämisen pelkoa ja oman identiteetin murtumista, kun perhe ei enää tunnu tarvitsevan häntä. Äitinä nähdään Kirsi Tarvainen, aviopuolisona Carl-Kristian Rundman ja muissa rooleissa Sofia Smeds ja Markus Ilkka Uolevi.

Annen rooli Äidissä oli Kirsi Tarvaiselle unelma siitä asti, kun hän näki Zellerin Isä-esityksen Lontoossa. “Vaikutuin todella paljon siitä, miten näytelmäkirjailija onnistuu pyörittämään katsojaa ja lopun tarjoamasta oivalluksesta”, näytelmää Turun Kaupunginteatterin ohjelmistoon ehdottanut Tarvainen muistelee. Hänen roolisuoritustaan kehuttiin Turun Sanomien arviossa (12.2.2022) säkenöivän sävykkääksi:

“Tarvainen elää joka solullaan Annen iljettävimmätkin ajatukset ja tunteet. Annen rajoja kunnioittamaton tunkeilevuus ja uhriutuvuus heräävät näyttämöllä eloon kauhistuttavan uskottavalla tavalla.”

Äidin voi nähdä Turussa 20.5. asti. Lisätiedot ja liput esityssivulta.

Tampereen Teatterikesä -festivaali järjestetään 1.-7.8.2022 ja Äidin esitykset siellä ovat pe 5.8. klo 19 ja la 6.8. klo 15.30.