Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Hymyileva naisnäyttelijä ruskeasävyisessä kuvassa

Eija Ahvo mukaan Siskoihin

Kysy siskoilta -esityksen siskosporukkaan liittyy Eija Ahvo, joka tulee Riitta Salmisen tilalle.

Kysy siskoilta -esitys harjoiteltiin valmiiksi alkukeväästä 2021. Ensi-ilta kuitenkin siirtyi koronarajoitusten takia syksyyn. Kohtaaminen yleisön kanssa oli sekä odotettu että riemukas. Tunnelma esityksissä on vaihdellut naurun ja ilon kyynelistä liikutukseen ja yleisön myötäeläminen naisten tarinoissa on ollut käsinkosketeltavaa. Nyt kehiin hyppää uusi Sisko, kun Eija Ahvo liittyy mukaan kertomaan hieman varttuneemman väen elämänkokemuksista.

“Näin esityksen joulukuussa ja innostuin siitä aivan valtavasti”, Ahvo kertoo päivää ennen, kun hänen on aika nousta ensi kertaa näyttämölle osana esiintyjäryhmää.

“Mielelläni tulen mukaan tällaiseen naisten tekemään ja naisista kertovaan kantaesitykseen. Minua koskettivat syvästi niin esityksen teemat ja tarinat, kuin Anna-Mari Kähärän lähes teoksen läpisäveltämä musiikki”, Ahvo jatkaa ja lisää: ”Eräs tuntemani mies kommentoi esityksen nähtyään, että miksi hänelle ei ole kerrottu, opetettu näitä naisten asioita? Ja miksi nämä ovat vain naisten asioita? Nehän ovat yhteisiä. Minusta hän oli aivan oikeassa.”

Kysy siskoilta nähdään kevään 2022 ajan Pienellä näyttämöllä. Esitys jatkaa myös syksyn ohjelmistossa Päänäyttämöllä, mutta esityspäivät tiedotetaan myöhemmin.