Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Emma Teatterin kesäkomedia nostaa esiin presidenttien puolisot

Kaiken takana on… puoliso! Ja kenen muun elämänkumppani saisi yhtä paljon painoarvoa kansan silmissä, kuin presidentin? Silti historiankirjat eivät tohdi edes kertoa, millaisia persoonia tästä joukosta löytyy. Onneksi sen paljastaa Emma Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin uusi kesäkomedia Kultaranta - komedia presidenttien puolisoista. Sen ensi-ilta nähdään 30.5.2024 Naantalin Emma Teatterissa. 

Kesäkomediassa käydään läpi kaikki tämän maan tähänastiset ykköspuolisot. Ja heillähän on ohje, jos toinenkin tuoreimmalle tulokkaalle. Millainen on työ, johon ei haeta, jolla ei ole virallista tehtäväkuvausta ja johon ei voi kouluttautua. Vapaaehtoinen kokopäivätyö, josta ei makseta palkkaa ja jota varten joutuu jättämään yksityisyytensä. Millaisiin yllättäviin tilanteisiin puolison työ voi viedä? 

Kultaranta – komedia presidenttien puolisoista on itsenäinen jatko-osa vuonna 2005 nähdylle Kultaranta – komedia tasavallan presidenteistä kautta aikojen -esitykselle. Näytelmän ovat kirjoittaneet Satu Rasila ja Jaakko Saariluoma, joista jälkimmäinen myös ohjaa esityksen. Puolisoiden rooleihin Emma Teatterin lavalla heittäytyvät Miia Lindström, Kaisa Leppänen, Miska Kaukonen ja Tom Petäjä.  

“Kirjoitustyö Jaakon [Saariluoma] kanssa oli ihanan rentoa, koska hän tuntuu näyttelijäkokemuksensa ansiosta ajattelevan suoraan komediaksi. Etsimme esitystä varten tosielämään perustuvia tilanteita ja paisuttelimme niitä. Esitykseen tiivistyy valtava määrä triviaalitietoa ja näyttelijät pääsevät luomaan todella herkullisia hahmoja”, Satu Rasila kuvailee kesäkomediaa. 

Presidenttipelin kiinnostavia nappuloita 

Presidenttien lisäksi myös heidän puolisonsa tulevat nykyisin kaikille tutuiksi pitkien valtakausien aikana. Komedian kirjoittajille puolison julkinen tehtävä piirtyi lopulta hyvin yksinäisenä työnä, jota hoitaneet ihmiset ovat eronneet toisistaan kaikin mahdollisin tavoin taustaltaan ja kiinnostuksen kohteiltaan.  

“Tuntuu, että puolisoiden rooli presidenttipelissä on kasvanut. Presidenttipari nähdään yksikkönä, joka yhdessä luo Suomi-kuvaa. Julkinen keskustelu tämän kevään vaalien ja puolisoiden ympärillä on erityisen kiinnostavaa seurattavaa. Yksi roolihahmoistammehan selviää vasta presidentin vaalien tuloksen myötä”, Satu Rasila pohtii. 

Osta liput kesäkomediaan!Avautuu uuteen välilehteen