Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

nuori mies mikrofonin edessä taustallaan surullinen hymynaamaemoji

Finfringe tulee taas!

"Esityksiä ehtii nähdä useamman päivässä vaikka useammassa eri paikassa!”
Kristina Vahvaselkä
Esittävän taiteen festivaalin esityksiä valtavirran liepeiltä nähdään myös Sopukassa.

Finfringe Festival on kansainvälinen esittävän taiteen festivaali, joka toteutuu Turussa 11.–14.5.2022. Neljättä kertaa järjestettävällä Finfringe Festivaalilla voi uppoutua kahdeksasta eri maasta tuleviin, alle tunnin mittaisiin esityksiin. Esitystiloina ovat Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämö, Åbo Svenska Teater, Linnateatteri ja Hansakortteli.

Pääohjelmistoon on valittu mukaan 16 eri esitystä kansainvälisellä avoimella haulla. Mukaan on seuloutunut mm. brittiläistä ja suomalaista klovneriaa, mentalismia Ruotsista, yliseksuaalisuutta käsittelevää tanssia Kyprokselta, sukupuolirooleihin ja politiikan kiemuroihin pureutuvaa stand upia Espanjasta ja Venäjästä sekä visuaalisesti performanssia lähenevää kabaree-musiikkia, teatteria ja elävää musiikkia Alankomaista ja Ruotsista sekä Hollywood-tähden ja tiedenaisen Hedy Lamarrin tarina Yhdysvalloista.

”Finfringen ohjelma on rakennettu niin, että esityksiä ehtii nähdä useamman päivässä vaikka useammassa eri paikassa”, toiminnanjohtaja Kristina Vahvaselkä vinkkaa. Finfringe tuo aina jotain aivan uutta Turkuun. “Festari täydentää turkulaista tarjontaa antamalla yleisölle valtavirrasta poikkeavia, kiinnostavia esityksiä ympäri maailmaa”, kertoo tuotantopäällikkö Antton Kainulainen. ”Teemme samalla kertaa tunnetuksi sekä esittävää taidetta maailmalta että Turkua maailmalla”, jatkaa markkinointivastaava Sanni-Leena Salonen. Festivaalin visuaalisesta ilmeestä vastaava Sauli Luttinen nyökkäilee vieressä. ”Festivaali kerrallaan juurrutamme Turkuun Pohjoismaiden yllättävimmän ja kiinnostavimman esitysfestarin”.

Fringe-festivaaleja on maailmanlaajuisesti n. 250. Finfringe festivaali on ollut alusta asti myös osa Nordic Fringe Networkia avaten suomalaisille esiintyjille mahdollisuuden päästä esiintymään myös muilla Pohjoismaisilla Fringe-festivaaleilla.

Sopukassa nähdään nämä

HEDY! The Life & Inventions of Hedy Lamarr
Teatteri
ke 11.5. klo 19
la 14.5. klo 17:45

SADBOI
Tanssi, Teatteri
pe 13.5. klo 20:30
la 14.5. klo 20:15

21/45 – Dramatic Entrances: Immigrant Tales Just in Time
Teatteri
to 12.5. klo 18:30
pe 13.5. klo 18:30

Katso koko Finfringe Festivalin ohjelma.