Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Hilduria katsomaan Islannista asti!

Marraskuista dekkarin kantaesitystä odottaa innolla myös 16 Ísafjörðurista asti matkaavaa katsojaa. Kunnanjohtaja Arna Lára kertoo Turkuun suuntautuvasta teatterireissusta.

Kyläläiset odottavat vielä Satu Rämön Ísafjörðuriin sijoittuvan kirjasarjan ilmestymistä omalla äidinkielellään. Innokkaimmat 16 ovat silti jo varanneet yhdessä lentoliput ja matkaavat Turkuun nähdäkseen Hildurin ensi-illan marraskuussa kaupunginteatterin Päänäyttämöllä. Ísafjörðurin kunnanjohtaja Arna Lára Jònsdòttir on yksi heistä. Hän odottaa yhtä lailla elokuussa ilmestyvää romaanikäännöstä ja elämänsä toista reissua Turkuun. Hänestä on suuri kunnia, että yksi kyläläisistä on sijoittanut dekkaritarinansa heidän kotiseudulleen.

“Olemme ylpeitä, että Satu käyttää meidän kaupunkiamme ja ympäristöämme kirjojensa tapahtumapaikkana. Moni Ísafjörðurissa tietää, että Satu on iso nimi Suomessa, mutta eivät he taida tietää, miten kuuluisa. Täällä Satu on vain yksi meistä; nainen, joka rakastaa ulkoilua, on loistava ystävä ja asuu keltaisessa talossa”, Arna Lára kuvailee naapurien suhtautumista Suomessa ja kansainvälisestikin menestyneeseen kirjailijaan.

“Olemme todella innoissamme tulossa Turkuun marraskuussa. Tällä hetkellä Hildur on saatavilla Islannissa vain tanskaksi ja ruotsiksi, ja tiedän ihmisiä, jotka yrittävät muistella tanskan opintojaan alakoulusta, jotta he voivat alkaa lukea kirjaa heti. Itse odotan innolla sen lukemista islanniksi ja sitä, että pääsen vihdoin osallistumaan keskusteluihin tarinasta”, Arna Lára kertoo.

Hänkään ei siis tiedä tarkalleen, mitä odottaa kirjasarjan kolmen ensimmäisen osan pohjalta tehdyltä esitykseltä. Kun Arna Lára kuuli, että Hildur tulee näyttämölle Turkuun, hän kuitenkin päätti ystävineen heti matkata katsomaan ensi-iltaa: “Kyllä, jo ennen kuin tiesimme, että esitys tekstitettäisiin englanniksi. Tällaisesta seikkailusta ei voi kieltäytyä!”

Arna Lára ja hänen Turussa opiskellut tyttärensä nähtävyyksiä ihailemassa.

 

Arna Lára tuntee jonkin verran Turkua entuudestaan, sillä hän vieraili pari vuotta sitten tyttärensä luona, joka opiskeli kemiaa Turun yliopistossa. Hän on iloinen päästessään uudestaan nauttimaan kaupungista ystäviensä kanssa. 16 hengen matkustajaporukka koostuu eri alojen aktiivisista ihmisistä:

“Kaikki rakastavat kaikenlaisia ulkoiluaktiviteetteja. Meillä on mukana kaupunginvaltuuston jäseniä ja entinen naapurikunnan pormestari, entinen olympiahiihtäjä, yrittäjiä, taiteilijoita… Mutta meiltä yhdistää se, että haluamme kokea uusia asioita ja sanomme kaikki KYLLÄ hyville ideoille.”

Kyllä, kyllä, kyllä ja lämpimästi tervetuloa Turkuun, sanomme me islantilaisille – ja sinulle. Näe Hildur ensimmäistä kertaa elävänä Turun Kaupunginteatterissa 7.11. alkaen. Syksyn esitykset täyttyvät jo vauhdilla, joten avasimme myyntiin myös tammi- ja helmikuun näytökset. Liput tästä.

Ohjelmistossa

Hildur

Kantaesitys 7.11.2024. Myynnissä esitykset helmikuulle asti!
Haastattelu

Hildurina nähdään Asta

Asta Sveholm esittää islantilaista rikosetsivä Hilduria. Lue hänen ajatuksiaan roolista!