Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Joel Järventausta ehdolla vuoden taidemusiikin säveltäjäksi esikoisoopperallaan

Turun Kaupunginteatterin, Saaristo-oopperan ja Turun filharmonisen orkesterin yhteistuotannon Ihminen parhaan kykynsä mukaan säveltäjä Joel Järventausta on ehdolla vuoden säveltäjäksi Suomen Musiikkikustantajat ry:n palkintogaalassa.

Genre on Vuoden taidemusiikin säveltäjä, suurimuotoiset teokset ja voittaja selviää palkintogaalassa 5.9.2024. Saaristo-oopperan Päivi Nisulan Järventaustalta tilaama teos on nuoren säveltäjän esikoisooppera. Turun Sanomien musiikkikriitikko kehui arviossaan Järventaustan upeaa soitinnustaitoa ja sanoi sävellyksen herkän sointitutkiskelun hivelleen korvia (Turun Sanomat 5.4.2024).

Ihminen parhaan kykynsä mukaan -oopperan libreton on kirjoittanut Tommi Kinnunen. Pertti Sveholmin ohjaamaa esitystä tähdittävät baritoni Waltteri Torikka ja näyttelijä Pihla Penttinen ja se yhdistää harvinaisella tavalla oopperalaulua ja puheteatteria. Sävellystä tulkitsee kuusi Turun filharmonisen orkesterin muusikkoa.

Teos kantaesitettiin Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä 4.4.2024 ja sen kevään kaikki näytökset myivät loppuun. Kamariooppera nähdään Turun Kaupunginteatterin syyskaudella vielä kahdesti, 12.9. ja 13.9.

Ohjelmistossa

Ihminen parhaan kykynsä mukaan

Kaksi lisäesitystä 12. & 13.9.2024