Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Hobitti-näytelmän hahmoja

Katsomopenkit täyttyivät kiitettävästi keväällä 2022 

Yleisö palasi teatteriin kiitettävällä innolla - suosikkiesitys Hobitti seikkailee jälleen elokuussa!

Poikkeuksellisesta kevätkaudesta huolimatta Turun Kaupunginteatterissa kävi lähes 50 000 katsojaa. Kevätkauden aloitus viivästyi yleisötilaisuuksien täyskiellon takia ja käynnistyi asteittain koronarajoitusten kanssa. Rajoitukset purettiin kokonaan ja täydet katsomot saatiin myyntiin helmikuun puolen välin jälkeen. Koko näytäntökauden 2021–2022 katsojamäärä (pl. kesäteatteri) kipuaa lähes 93 000 tuhanteen. Rajoitusten ja sairastapausten vuoksi peruttuja esityksiä kertyi yhteensä 79 sekä yksi epäonninen Hobitti, joka nähtiin teknisen vian takia vain puoliksi.   

Yleisö myötäeli hienosti mukana nopeiden käänteiden tapahtumarikkaassa keväässä. Kun roolihahmoja jouduttiin pikapaikkaamaan, saivat uusiin rooleihin vauhdissa hypänneet paikkaajat poikkeuksetta raikuvat aplodit suorituksistaan. Yleisö palasi teatteriinsa Turussa kiitettävällä innolla.  

Hobitin esitykset jatkuvat elokuussa  

Marraskuussa 2021 ensi-iltansa saaneen fantasiaseikkailu Hobitin on nähnyt tähän mennessä jo yli 32 000 katsojaa. Hobitti jatkaa ohjelmistossa 10.8. alkaen koko syyskauden ja siitä odotetaan yhtä tämän ajan katsotuimmista esityksistä.

“Taru sormusten herrasta -esityksistä monet jäivät aikanaan rannalle. Hobittiin olemme lisänneet esityksiä ja esitysajoissa on huomioitu myös kauempaa tulevaa yleisöä. Syksyn esityksiin on vielä tällä hetkellä mukavasti tilaa”, vinkkaa myynti- ja markkinointipäällikkö Veera Westerlund. 

Nappaa lippusi Hobittiin!

Hobitin rinnalla muita kevään suosikkeja olivat Pienen näyttämön loppuunmyydyt Kaksi paavia ja Kysy siskoilta. Yleisön vuolaita kehuja keräsivät myös heti esityskiellon päättymisen jälkeen ensi-iltansa saaneet draamat Amadeus ja Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa elokuussa 2022 nähtävä Äiti. 

Syksyn ennakkomyynti vilkasta

Teatterin koko syksyn ohjelmisto on myynnissä. Hiljaiset sillat -musikaalin Suomen kantaesityksen lipuista on myyty jo yli puolet. Ennakkolipunmyynti on jopa vauhdikkaampaa, kuin koronaa edeltäneenä keväänä 2019. Syksystä odotetaan vilkasta, teatterisalit tulevat olemaan täynnä tunnetta ja elämyksiä, joita kokemaan odotetaan nyt niitäkin, jotka eivät vielä keväällä palanneet yleisötilaisuuksiin.   

Joko olet valinnut omat suosikkisi syksyn esitysten joukosta?