Amadeukseen liittyviä kirjoja pinossa kirjastossa

Kirjasto vinkkaa: Amadeus

Turun kirjaston työntekijät vinkkaavat Amadeukseen liittyviä aineistoja. Vinkit ovat näkyvillä esityskauden ajan.

Turun kirjaston työntekijät vinkkaavat esityksiin liittyviä aineistoja. Vinkit ovat näkyvillä esityskauden ajan. Amadeus nähdään Päänäyttämöllä keväällä 2022. Tutustu esitykseen ja osta liput.

Jari Sinkkonen: Nerouden lähteillä : suurten säveltäjien hauras elämä

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri, dosentti Jari Sinkkonen tarkastelee säveltäjänerojen luovuutta heidän eri elämänvaiheidensa läpi. Minkälaisen elämänkaaren varrella musiikillinen nerous on rakentunut? Esimerkiksi Mozart kävi lapsena jatkuvan sairastelun vuoksi lähellä kuolemaa, mutta toipumiselle ei aina ollut aikaa – oli esiinnyttävä. Miten tämä vaikutti häneen myöhemmällä iällä?

Minna Lindgren & Olli Löytty: Sinfoniaalisin terveisin : kirjekurssi klassisen musiikin maailmaan

Tutkija ja tietokirjailija Olli Löytty kyllästyi rockiin ja päätti tutustua klassiseen musiikkiin. Klassisen musiikin maailma oli kuitenkin vieras ja jopa vähän pelottava, joten hän otti yhteyttä musiikkitoimittaja Minna Lindgreniin. Kirja koostuu heidän  kirjeenvaihdostaan, jossa he käyvät läpi kaikkea musiikkikasvatuksesta kansallistunteeseen ja konserttikokemuksista taiteen tulkintaan.

Antti Vihinen: Minä ja Mozart

Antti Vihisen Mozart-elämäkertaa on kuvattu röyhkeäksi ja riemastuttavaksi. Hänen mukaansa Mozart oli oman aikansa rocktähti ja huolella rakennettu brändi. Musiikkitieteiden tohtori Vihinen käsittelee kirjassaan jonkin verran myös omaa elämäänsä ja matkaansa musiikin maailmaan.

Søren Kierkegaard: Mozart-esseet

Filosofista pohdintaa Mozartin musiikista, hänen oopperoidensa hahmoista ja eri tasoista. Kierkegaard keskittyy erityisesti Don Juan-oopperaan, jonka ansiosta Mozart hänen mielestään on ”korkeimmalla paikalla kuolemattomien joukossa.” Tämä 176-sivuinen teos sopii haastetta kaipaavalle lukijalle.

Amadeus: original soundtrack recording (cd)

Amadeus-näytelmään pohjautuvan, kahdeksan Oscar-palkintoa voittaneen elokuvan soundtrackilla soi monipuolisesti Mozartin tuotantoa. Albumilla soittaa brittiläinen kamariorkesteri Academy of St. Martin in the Fields.