Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Neljä ihmistä seisovat lähekkäin, tunnelma intensiivinen.

Kuunnelmasta kasvoi näytelmä

Ilman sinua on uskottomuuden seurauksista kertova uusi näytelmä, jonka Satu Rasila on kirjoittanut ja ohjaa. Parisuhdedraaman ensi-ilta on Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä 23.3.2023.

“Kirjoitin vuoden 2016 Radioteatteri liikkeellä -sarjaan nelikohtauksisen kuunnelman nimeltä Neljä. Se toimi ikään kuin taikinanjuurena tälle täysimittaiselle Ilman sinua -näytelmälle, jossa uskottomuus saa kaksi pariskuntaa punnitsemaan suhteen jatkamisen edellytyksiä. Mukana on sekä kirpeää sanavaihtoa että koomiseksi kääntyviä tilanteita”, Rasila kertoo uudesta näytelmästään.

Draamassa Mari ja Panu ovat keski-ikäinen akateeminen pariskunta, Johanna ja Patrik ruuhkavuosiaan yhdessä eläviä kolmekymppisiä. Heistä kahden polut risteävät liiankin läheisesti, mistä seuraa draamaa molempiin pitkiin parisuhteisiin. Älykkäitä, suoria ja kipeitä keskusteluja keventää tarkkanäköinen huumori ja osuva tilannekomiikka. Vaikka uskottomuus järisyttää elämää, ei se ole loppu – paitsi ehkä vanhalle ja tutulle.

Ilman sinua -esitys pyörii perhe-elämän, pettämisen ja yhdessä jatkamisen edellytysten ympärillä ja liikkuu rakkauden ja seksin rajapinnoilla. Parisuhdedynamiikan kiemuroita avataan niin terapeutin vastaanotolla, kuin myös arkisemmissa kohtaamisissa.

Pariskuntia esittävät Minna Hämäläinen ja Mikko Kouki sekä Turun Kaupunginteatterin Hiljaiset sillat -musikaalissa parhaillaan esiintyvä Sonja Pajunoja ja ensi vierailunsa Turkuun tekevä Eino Heiskanen. Muissa rooleissa nähdään Ulla Reinikainen.

Ilman sinua -draaman ensi-ilta on 23.3.2023 Pienellä näyttämöllä ja liput (18-39 €) ovat nyt myynnissä Turun Kaupunginteatterin ja Lippupisteen kanavissa.