Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Teatteritalo ja Aurajoki syksyllä aurinkoisena päivänä

Mikä jokituuppari? Tunnetko turkulaislegendan?

Vaaniiko Aurajoen rannoilla aavehahmo, joka työntää nuoria miehiä voimalla virtaavaan jokeen?

Legenda Turun jokituupparista on syntynyt, kun riittävän moni nuori mies on vuosien saatossa kadonnut epäselvissä olosuhteissa ja joissain tapauksissa löytynyt myöhemmin joesta hukkuneena.

Koska hukkumistapaukset nousevat esiin mediassa ja järkyttävät kaupunkilaisia, pysyy legenda sitkeästi elossa. Myös ratkaisemattomat katoamiset ovat omiaan herättämään ihmisten pahimpia pelkoja ja ohjaamaan ajatukset jokituuppariin. Voisiko uhrejaan vaaniva sarjamurhaaja tosiaan olla olemassa, elää meidän keskuudessamme? Löytyykö kadonneen ruumis myöhemmin merelle huuhtoutuneena? Saammeko koskaan tietää, mikä kuolemaan johti? Avoimeksi jäävät kysymykset hyytävät, mutta myös kiehtovat mieltämme.

Jokituuppari-legendaa käytetään erityisesti varottamaan Turkuun muuttaneita opiskelijoita aamuyön yksinäisistä haahuiluista jokirannassa. Sinänsä tarkoitus on hyvä, sillä yölliset harha-askeleet voivat johtaa onnettomaan lopputulokseen, vaikka jokituuppari olisikin puhdas mielikuvituksen tuote.

Haluatko kuulla lisää?

Jussi Marttilan Veden varaa -kirjaan perustuva, Sami Keski-Vähälän uusi näytelmä nähdään marraskuusta alkaen Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä Mikko Koukin ohjauksena. Näytelmän katoamistapaukset ovat fiktiivisiä, mutta Aurajoki ja mystinen sarjamurhaajahahmo näyttelevät isoa roolia esityksessä. Dekkarien ja tummien draamojen ystäville esitys osuu kuin ankkuri joen pohjaan.