Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Kasiluokkalaisia parveilee teatterin lämpiössä ja portaissa

Nuorten Sopukka -projekti

Teatteri Vertigo aloittaa yläkouluikäisille nuorille suunnatun Nuorten Sopukka -projektin. Haku käsikirjoitustyöpajaan on auki 7.8. saakka!

Teatteri Vertigo järjestää yhdessä Turun Kaupunginteatterin kanssa yläkouluikäisille nuorille suunnattua teatteriharrastustoimintaa. Kyseessä on 2-osainen pilottihanke. Ensimmäinen osa kattaa Vertigon käsikirjoitustyöpajan, jonka aikana nuoret pääsevät itse ideoimaan ja kirjoittamaan näytelmätekstin. Hankkeen toisessa vaiheessa tekstistä valmistuu näyttämöteos Turun Kaupunginteatterin Sopukka-näyttämölle. Hankkeen molempiin vaiheisiin on omat erilliset ja avoimet haut. Osallistua voi vain toiseenkin vaiheeseen, molempiin ei ole pakko osallistua. Haku käsikirjoitustyöpajaan on nyt auki, haku 2. vaiheeseen avautuu syksyllä 2024.

Haku käsikirjoitustyöpajaan on auki!

Hankkeen ensimmäinen osa eli käsikirjoitustyöpaja alkaa syksyllä 2023 ja kestää koko lukuvuoden. Ryhmä kokoontuu suunnilleen joka toinen viikko. Ryhmä käy myös yhdessä katsomassa teatteriesityksiä.

Käsikirjoituspajaan haetaan teatterista ja kirjoittamisesta kiinnostuneita yläkoululaisia. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta ei tarvita, eikä käsikirjoituspajaan osallistuminen myöskään vaadi täydellistä suomen kielen osaamista. Aito innostus kirjoittamista ja teatteria kohtaan riittää! Käsikirjoitustyöpaja on nuorille maksuton, mutta edellyttää sitoutumista annettuun aikatauluun ja ryhmälähtöiseen työskentelyyn. Ryhmä kootaan hakemusten ja ennakkotehtävien perusteella.

Katso aikataulu ja hakuohjeet Teatteri Vertigon sivuiltaAvautuu uuteen välilehteen