Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Siskojen matka Päänäyttämölle

Kysy siskoilta -esitys syntyi koronan keskelle, itketti ja nauratti yleisöä Pienellä näyttämöllä ja herätettiin eloon myös muissa teattereissa. Maaliskuussa 2024 esitys palaa Turkuun Päänäyttämölle, jonne se alun perinkin suunniteltiin.

Susanna Haaviston, Anna-Mari Kähärän ja Satu Rasilan luoma esitys naisten hormonien ravistelemista elämänvaiheista nähtiin ensi kerran Turun Kaupunginteatterissa vuonna 2021. Esitys oli alun perin valmistettu Päänäyttämölle, jossa sen ensi-illan näki koronarajoitusten ollessa tiukimmillaan kuusi (kyllä, 6) onnekasta ihmistä.

Myöhemmin tämä sydäntä rutistava, aivosynapseja kutitteleva ja hillittömiä ilon ja liikutuksen purkauksia katsomossa aiheuttava esitys siirtyi Pienelle näyttämölle, mutta kaikki halukkaat eivät  ehtineet loppuunmyytyyn katsomoon. Onneksi Kysy siskoilta palaa meille ja tällä kertaa areenana on Päänäyttämö.

“Naisten tarinat kuuluvat kaikkialle, joten hyrisen onnesta, kun Kuukautistango raikaa kohta Päänäyttämöltä.” – ohjaaja Satu Rasila

Tiiviistä mukana elämisen tunnelmasta ja lukuisista saamistamme fanipalautteista päätellen esitys sytytti kaikki katsomoon tulleet sukupuolesta riippumatta. Näistä tarinoista löytää helposti tarttumapintaa jokainen naisten kanssa elämäänsä elänyt. Ja Anna-Mari Kähärän esitystä varten säveltämä musiikki tuo kerrassaan upean lisäulottuvuuden kokemukseen.

Tervetuloa (uudestaankin) Siskojen seuraan!

Liput ja lisätiedot.

Seitsemän esiintyjää laulamassa