Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Tänä keväänä reippaasti edellistä enemmän kävijöitä

On ilo kertoa, että teitä kävi Turun Kaupunginteatterin esityksissä alkuvuoden aikana 56 436 katsojan verran, mikä on jopa 18 % enemmän kuin viime keväänä! Seuraavaksi näemme kesäteatterikaudella Emma Teatterissa ja Tampereen Teatterikesä -festivaaleilla. 

Kevään 2024 kokonaiskävijämäärä teatterissamme oli 65 666 ihmistä, joista osa vieraili esitysten lisäksi myös yleisötyön tapahtumissa (3 210 kävijää) tai tuli teatteriin kokousten ja yritystapahtumien kautta (6 020 kävijää). 

Kevään ohjelmiston katsotuimmat esitykset olivat Täydellinen lauantai -komedia ja helmikuuhun asti esitetty Cabaret-musikaali. Pienen näyttämön esityksistä eniten katsojia keräsivät Lou Salomé -draama ja loppuunmyyty oopperayhteistyö Ihminen parhaan kykynsä mukaan. 

Reippaasti käynnistynyttä teatterivuotta jatkaa 30.5.–17.8. kesäesitys Kultaranta -komedia presidenttien puolisoista Naantalin Emma Teatterissa. Esityksiämme nähdään myös Tampereen Teatterikesä -festivaaleilla, jossa vierailevat Kysy siskoilta -musikaali 5.–6.8. ja Ei kertonut katuvansa -draama 7.–8.8. Syyskausi Turun Kaupunginteatterissa käynnistyy 19.8. Koukilla kylässä -lämpiötilaisuudella. Elokuun lopulla päästään juhlistamaan Tiranan sydän -draaman kantaesitystä 21.8. ja Once-musikaalin ensi-iltaa 23.8. 

Kiitos kuluneesta erinomaisesta keväästä tekijöille ja kävijöille! Jatketaan vuotta yhtä antoisien kohtaamisten merkeissä!