Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Lavastamolla rakennetaan palkkeja punaisesta pleksistä

Teatterisillan teema rakentuu

Tänä vuonna talvikoristelun teemana on Hiljaiset sillat. Kausivalaistus on Teatterisillalla vuoden pimeimmän ajan.

Viime vuonna Teatterisillan yllä komeili Hobitti-näytelmästä tuttu lohikäärme Smaug, sitä aiempina vuosina teemavalaistus on inspiroitunut mm. Päänäyttämöllä pyörivästä Hamletista sekä Amélie ja Cabaret-musikaaleista. Täksi talveksi pimeimpään aikaan valoa ja iloa tuo Hiljaiset sillat -musikaalista muistuttava kausikoristelu. Silta ei kuitekaan ole teemansa mukaisesti aivan hiljainen, vaan sillä soi klo 7-22 välillä musikaalista tuttu äänimaisema.

Sillan suunnittelusta vastaavat Hiljaiset sillat -musikaalin lavastaja Jani Uljas, valosuunnittelija Kalle Ropponen ja äänisuunnittelija Iiro Laakso. Rakennuksen ja pystytyksen hoitaa tuttuun tapaan Turun Kaupunginteatterin lavastamon väki. Teemakoristelua pystytetään paikalleen jo viikolla 46 ja valaistus sytytetään ensimmäisen kerran perjantaina 25.11. klo 16. Valaistus on päällä 26.2. asti, samoin kuin Turun muukin kausivalaistus.

Sillan sähkönkulutus kolmen kuukauden ajalta tulee olemaan arviolta 15 000 kwh. Kulutusta minimoitiin suunnitteluvaiheessa esimerkiksi valitsemalla käyttöön aikaisempia vuosia pienitehoisempaa led-nauhaa.

 

Juttu Teatterisillasta Turun Sanomissa 21.11.2022 (*vain tilaajille)