Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

teatteritalo, Juha lukala

Teatteritalo 60 v.

Turun teatteritalo on seissyt paraatipaikallaan kuusi vuosikymmentä. Juhlistamme sitä keräämällä muistoja sen seinien sisältä! Niitä julkaistaan teatterin somekanavissa syksyn aikana.

Vanhan satama-alueen pahamaineiset varastomakasiinit saivat väistyä uuden rakennushankkeen tieltä, kun Turkuun alettiin tehdä kauan odotettua teatteritaloa. Vuonna 1955 avatun suunnittelukilpailun oli voittanut Aarne Hytösen, Risto-Veikko Luukkosen ja Helmer Stenrosin Teatterilaiva-suunnitelma. Komeana kohoavan teatteritalon avajaisia päästiin juhlistamaan vuonna 1962 Kesäyön unelman ensi-illassa, limusiinien, frakkien ja iltapukujen vilahdellessa jokirannassa. Sen jälkeen talossa on vietetty lukuisia avajaisia, näytöksiä ja yleisötapahtumia. Olet varmasti itsekin osallistunut niihin. Millaisia muistoja sinulla on teatteritalon katon alta?

Kerro muistosi meille vastamaalla tähän kyselyyn.

Julkaisemme syksyn 2022 aikana valikoituja tarinoita #teatteritalo60-sarjana teatterin Facebookissa ja Instagramissa. Syyskauden päätteeksi arvomme yhteystietonsa jättäneiden kesken ensi-iltakortin kahdelle Turun Kaupunginteatterin vuoden 2023 omien tuotantojen ensi-iltoihin. Muistot julkaistaan anonyymina tai halutessasi muiston yhteyteen jättämälläsi nimimerkillä.

Muistojaan voi käydä verestämässä ala-aulan pienen arkistovalokuvanäyttelyn äärellä lippukassan aukioloaikoina.

#teatteritalo60