Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Nuori mies hymyilee kameralle maalatessaan pienoismallin lattiaa.

Tetissä teatterissa

"Mittakaavaa on vaikea kuvitella, jos näkee vain lopputuloksen näyttämöllä."
Tarmo
Tet-viikkoa viettäviä koululaisia vilisee meillä välillä useampikin viikossa. Nyt tutustutaan yhteen heistä. Tarmon toi teatteriin kiinnostus käsillä tekemiseen.

Lavastussuunnittelija Janin huoneessa tietokonenäyttöjen ja pienoismallien välistä löytyy puuhansa keskittynyt nuori mies. Työelämään viikon ajan teatterissa tutustuva Tarmo pyörittää sivellintään ruskean sävyissä ja jatkaa maalaamista koko juttutuokion ajan. Tekeillä on lattiapinta ensi syksyn esitykseen.

Tarmo, oliko teatteri tuttu paikka entuudestaan?

Ei juuri tämä teatteri, mutta olen näytellyt kahdesti harrastajateatterissa. Pienoismalleja rakentaessa kuitenkin huomasin, että sen tyyppinen käsillä tekeminen kiinnostaa minua enemmän.

Miten päädyit tekemään pienoismalleja?

Isäni pelaa Warhammeria ja tilaa niitä minulta omia pelejään varten. Olen tehnyt pelimaastoksi esimerkiksi keskiaikaisia kyliä ja merirosvokaupungin Caribialle. Siinä pitää ensin tutustua aikakauteen ennen kuin alkaa rakentaa.

Miten päädyit hakemaan meille tettiin?

Isä kuuli jostain, että Turun Kaupunginteatteriin voisi päästä harjoitteluun. Etsin verkkosivuilta lavastaja Jani Uljaksen yhteystiedot ja otin yhteyttä häneen. Hän ohjasi minut kysymään tettipaikkaa tuotantosuunnittelija Sari Läikelältä, jonka kanssa sovimme ajankohdan.

Mitä olet tehnyt nyt käynnissä olevalla tet-viikolla?

Maanantaina teimme kierroksen ja tutustuimme teatterin kaikkiin tiloihin. Sitten olen ollut seuraamassa materiaalien valotestiä lavastamossa ja Amadeuksen harjoituksia. Autoin myös tarpeiston valmistelussa sitä varten. Sitten näin melkein valmiin Huomenna hän tulee -esityksen harjoitukset ja pressitilaisuuden. Nyt autan Jania yhden tulevan esityksen pienoismallin valmistamisessa, maalaan siihen lattiaa.

Onko jokin asia yllättänyt sinut?

On, lavastuksen ja vaatteiden tuotannon määrä, se miten paljon niitä tehdään. Mittakaavaa on vaikea kuvitella, jos näkee vain lopputuloksen näyttämöllä.

Oletko oppinut jotakin uutta teatterista?

No ehkä sen, että täällä tapahtuu jotain koko ajan. Viikko tuntuu tosi lyhyeltä ajalta olla tetissä ja on outoa, kun ei tule läksyjä kotona tehtäväksi.

Mitä odotat vielä harjoitteluviikolta?

Että näen Hobitin loppuviikosta. Se vaikuttaa todella hienolta.

Suosittelisitko tet-harjoittelua teatterissa?

Suosittelisin ehdottomasti. Varmaan kuka vaan pitäisi siitä, mutta jos on oikeasti kiinnostunut teatterista, saa siitä vielä enemmän irti.

 

Kuka?

Nimi: Tarmo
Ikä: 15 v.
Koulu: Turun kansainvälinen koulu
Tetissä: viikon ajan syksyllä 2021

 

Haluatko tettiin teatteriin?

Lähetä hakemus osoitteeseen sari.laikela@tkteatteri.fi

Ole ajoissa liikkeellä, sillä teatterin tet-paikat ovat suosittuja ja paikkoja on rajoitettu määrä viikoittain. Kannattaa kertoa jo hakemuksessa, miksi olet kiinnostunut harjoittelusta teatterissa.