Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Cabaret-esityksen esityskuva

Syksy 2023: Cabaretin paluu ja scifiklassikko Solaris 

Rakas yleisö - Willkommen!
Turun Kaupunginteatterin syyskausi alkaa menestysmusikaalin toiveuusinnalla ja tieteisfantasialla.

Turun Kaupunginteatterin syksyn ensi-iltojen kruununa komeilee vuonna 2020 esitetty Cabaret-musikaali, joka palaa yleisön pyynnöstä Päänäyttämölle. Jakob Höglundin viiden tähden arvioita kerännyt ohjaus ja näyttävä koreografia ravistelevat pölyt klassikkomusikaalista, jonka esityskauden korona aiemmin katkaisi. Pienellä näyttämöllä matkataan avaruuteen tieteisfantasia Solariksessa, jonka uuden näyttämösovituksen ohjaa Ona Korpiranta. Näiden ohella myynnissä on nyt myös Sopukan syksyn ohjelmisto.

Cabaret kutsuu taas – Willkommen!

Vuonna 1931 Berliinin Kit Kat Clubilla jokainen saa olla oma itsensä – tai kuka haluaa. Juhla tuntuu jälleen loputtomalta, kun näyttämön, orkesterin ja katsomon lietsoo liekkeihin Miiko Toiviainen ylistetyssä roolissaan Seremoniamestarina. Yössä kohtaavia musikaalitähti Sally Bowlesia ja kirjailija Clifford Bradshawia esittävät Anna Victoria Eriksson ja roolin haltuun ottava Otto Rokka. Myös ensemblessa on mukana syksyltä 2020 tuttuja kasvoja sekä uusia vahvistuksia, kuten Sinikka Sokka ja Jukka Aaltonen. Kit Kat Clubin tunnelma levittäytyy myös teatterin lämpiöön Cabaretin iltanäytösten jälkeen 28.10. ja 25.11. Musikaali tekstitetään englanniksi. Jakob Höglundin ohjaaman Cabaret-musikaalin uusintaensi-ilta on 30.8.

Nuoren miehen sivuprofiili voimakkaassa keltaisessa valossa

Tieteisfantasia Solaris Pienellä näyttämöllä

Mystinen planeetta yllättää sitä tutkivat astronautit hyytävällä tavalla David Greigin näyttämölle sovittamassa Stanislaw Lemin tieteisfantasiassa. Ona Korpirannan ohjaus käsittelee ihmisen suhdetta luontoon ja itselle vieraaseen 1.9. alkaen. Avaruuden lisäksi Pienen näyttämön syksyssä matkataan läpi sodassa poltetun Lapin, kun Mikko Roihan ohjaama, Suomea kiertävä yhteistuotantoesitys Ei kertonut katuvansa saavuttaa Turun 20.9.

Sopukan syksy

Turun Kaupunginteatterin vapaan kentän yhteistyönäyttämöllä nähdään syksyllä kolme ensi-iltaa. Tiede- ja taidekollektiivi Fern Orchestran Vedenjakaja-teoksessa sukelletaan paljon pintaa syvemmälle. Suositun Mareld-esityksen teemoilla jatkava organismiteos tutkii meriekosysteemiä mm. nykytanssin ja äänitaiteen keinoin 7.9. alkaen. Sinetti tuo Sopukkaan taiteilija Olga Knipperin ja Anton Tšehovin tiiviiseen kirjeenvaihtoon perustuvan esityksen, jossa yhdistyvät musiikki ja sooloteatteri. Teoksen ohjaa Johanna Freundlich, musiikin on säveltänyt Olli Mustonen ja näyttämöllä esiintyy cembalisti-näyttelijä Elina Mustonen. Sinetin ensi-ilta on 18.10. Häiriötekijät-esitys raottaa keskittymishäiriöisten maailmaa lapsen näkökulmasta nukketeatterin, fyysisen teatterin ja audiovisuaalisen kerronnan kautta. Vilja Lehtosen ohjaaman esityksen ensi-ilta on 1.12.

Turun Kaupunginteatterin syksyn ohjelmistoa täydentävät myöhemmin vierailut, jatkavat esitykset ja loppuvuoden ensi-illat.