Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Turun Kaupunginteatteri vuosi 2023 oli onnistunut – Cabaret katsotuin esitys

Esityksissämme kävi vuoden aikana 130 757 katsojaa ja yleisötyömme tavoitti kierroksille, tapahtumiin ja podcastin pariin noin 13 000 teatterista kiinnostunutta.

Takana on onnistunut teatterivuosi, ja kiitos siitä kuuluu yleisölle ja koko teatterin väelle vierailijoineen. Alkuvuosi 2023 toi Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämölle pitkästä aikaa oopperaa, kun toteutimme yhdessä Saaristo-oopperan ja Turun filharmonisen orkesterin kanssa Punainen viiva -produktion. Onnistunut oopperayhteistyö saa jatkoa myös tulevana keväänä, kun kantaesitämme Ihminen parhaan kykynsä mukaan -teoksen 4.4. Toinen esitysten ehdoton vetonaula oli uudelleen ohjelmistoon nostettu Cabaret-musikaali. Kokonaiskatsojamäärässä vuosi oli viime vuoden tasolla.

Katsotuimmat esitykset

Cabaret keräsi syksyn aikana 20 948 uutta katsojaa. Yhteensä musikaalin kaksi esityskautta on tähän mennessä nähnyt 30 944 katsojaa, ja esitykset jatkuvat vielä 23. helmikuuta asti. Keväällä ja syksyllä pyörinyt Pikku naisia keräsi 19 797 katsojaa. Emma Teatterin kesäkomedia Vareksen näki 19 584 katsojaa.

Loppuunmyytyjä esityskausia nähtiin sekä Päänäyttämöllä että Pienellä näyttämöllä. Oopperayhteistyö Punaisen viivan 10 esitystä keräsivät 6 459 katsojaa, Ei kertonut katuvansa -draama 4 527 ja koko perheen esitys Viirun ja Pesosen joulupuuhat 7 314.

Yleisötyön helmet

Opastetuilla teatterikierroksilla kävi vuoden aikana lähes 3000 kulisseihin kurkistajaa, eli niiden suosio kasvoi 43 % vuoteen 2022 verrattuna. Tarjosimme yleisölle myös ensimmäistä kertaa säännöllisesti selkeän suomen kierroksia ja englanninkielisiä kierroksia.

Yleisötyön puitteissa järjestettiin myös tapahtumia, kuten Teosavauksia, avoimia harjoituksia, kirpputori ja työpajoja. Uutuutena lämpiössä juhlittiin kahtena lauantaina Kit Kat Clubeilla, jotka tarjosivat yleisölle ja teatterin väelle mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä Cabaret-musikaalin jälkeen. Tapahtumat keräsivät osallistujia lähes 10 000 vuoden aikana.