Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Uusi yhteistuotanto Vihan jälkeen

Vihan jälkeen on näytelmä vastakkainasettelusta luopumisesta. Se nähdään syksyllä 2024 Porissa ja keväällä 2025 Turussa.

Vihan jälkeen -näytelmä on Elina Izarran työryhmän, Rakastajat-teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotanto. Sen kantaesitys on Porissa 14.9.2024 ja ensi-ilta Turussa 17.1.2025. Näyttämöllä ovat Amira Khalifa, Manoel Pinto ja Outi Vuoriranta.

Näytelmä nojaa käsikirjoittajaohjaaja Elina Izarran ja valokuvaaja Katja Tähjän tekemiin haastatteluihin. Niihin on osallistunut vihaa levittäneitä ja sitä kohdanneita ihmisiä, tutkijoita sekä henkilöitä, jotka auttavat uuden elämän aloittamisessa. Näytelmä syventyy erityisesti poliittiseen vihaan liittyviin havaintoihin sekä maalittamiseen.

Näytelmän lähtökohtana ovat olleet Izarran ja Tähjän havainnot vastakkainasettelusta ja kysymys siitä, mikä vie kohti myötätuntoa ja jaettua ihmisyyttä. Näytelmässä on dokumentaarinen pohja mutta sen tyylilajina on teatterin keinoja monipuolisesti hyödyntävä fiktio. Näytelmä on tuore kuvaus ulkopuolelle jäämisen kokemuksista, ääriliikkeeseen ajautumisesta, yhteyden hakemisesta ja vihasta luopumisesta.

Esitysten yhteydessä teattereissa on esillä valokuvaaja Katja Tähjän valokuvanäyttely entisistä vihaajista. .

Liput Porin ja Turun esityksiin ovat myynnissä teattereiden kanavissa.

Ohjelmistossa

Vihan jälkeen

Esitykset Turussa 17.1.2025 alkaen.