Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Kokkiasuinen mies hymyilee kädet puuskassa keskellä ravintolasalia

Viidennen näyttämön keittiön uusi taiteellinen johtaja

"Olen klassisen skandinaavisen keittiön ja lähiruoan ystävä, se näkyy Vitosen iltalistalla."
Tuomas Hyrsky
Teatterin ravintola Viides näyttämö sai alkuvuodesta uuden keittiömestarin Tuomas Hyrskyn. Haastattelussa voit tutustua sekä hänen teatterimakuunsa että ravintolan bistrolistan uusiin makuihin.

Teatteriravintola Viides näyttämö palvelee teatterin siivessä niin lounastajia, näytöksiin tulevaa yleisöä kuin muuten vain paikalle piipahtavia nälkäisiä ja janoisia kaupunkilaisiakin. Uuden keittiömestarin myötä ruokalistaa viritetään astetta skandinaavisempaan suuntaan.

Tuomas, miten löysit tiesi Viidennelle näyttämölle?
Olen Heidekenilla syntynyt turkulainen, joka on työskennellyt Turun ravintoloissa 2005 vuodesta lähtien. Välillä kävin töissä Salossakin ja viimeksi olen ollut keittiötoimenjohtajana Ravanteilla. Nyt on kuukausi takana Vitosella ja askelmerkit alkavat olla pikkuhiljaa hallussa.

Miksi työskentely teatterin ravintolassa kiinnosti?
Se on mielenkiintoinen ja itselleni uudenlainen paikka. Näen ravintolassa ja koko tässä teatterikokonaisuudessa paljon potentiaalia.

Millaisena näet oman roolisi teatteritalossa?
Minulla on keskeinen rooli Vitosen arjessa, sillä vastuullani on, että ravintolassa kaikki toimii. Vastaan osaltani myös lämpiökahvilassa myytävistä tuotteista. Olemme parhaillaan nykyaikaistamassa ja laajentamassa väliaikatarjoiluja yleisön toiveiden pohjalta.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu?
Vitosen arjen ja keittiön pyörittäminen. Teen siellä työvuorolistat, tilaukset ja ruokalistat. Muutkin kokit kyllä osallistuvat suunnitteluun, osaan delegoida vastuuta. Ja ruokaa teen toki myös itse.

Ketkä ovat lähimpiä kollegojasi?
Eniten olen tekemisissä palvelupäällikkö Jutta Elon kanssa ja keittiön kanssani jakavat useimmiten Janne, Mikko ja Ronny. Ja Vitosen salin väki tietenkin myös.

Millaista ruokaa Viides näyttämö tarjoilee jatkossa?
Olen klassisen skandinaavisen keittiön ja lähiruoan ystävä, se näkyy Vitosen iltalistalla. Ruoassa maistuvat selkeät, puhtaat maut ja raaka-aineet pääsevät loistamaan. Peura maistuu peuralle, siika siialle. Päivällä tarjolla on noutopöytälounas ja illalla klassinen bistrolista, jolla on kausittain vaihtuvat alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehdot. Yksi pääruoista on liha, yksi kala, yksi vegaaninen. Tällä hetkellä neljäs vaihtoehto on merellinen risotto.

Mitä asiakas voi odottaa Vitoselle tullessaan?
Että teatteriravintolasta saa laadukasta, ammattitaidolla tehtyä ruokaa. Toivon, että teatterikävijöiden lisäksi näyttämölle istahtaisivat myös muut kaupunkilaiset. Ja ehdottomasti saa tulla nauttimaan pelkästään baarin valikoimastakin!

Millainen teatterimaku sinulla on?
Kesäteattereissa olen käynyt paljon ja kaupunginteatterissakin jokusen kerran. Komediat kiinnostavat ja Emma Teatterin Heideken osui ja upposi täysin tähän aitoturkulaiseen muutama vuosi sitten.

Mikä tulevista esityksistämme kiinnostaa eniten?
Syksyn Cabaret-musikaali on varmasti hieno ja kesäteatterin ystävänä odotan myös Emma Teatterin Varesta.

Mitä harrastat?
Valmennan jalkapallojoukkuetta Interissä. Liikun paljon luonnossa, metsästän, kalastan ja sienestän. Riistaa on ehdottomasti tulossa Vitosen listalle.

Lämpimästi tervetuloa ravintola Viidennelle näyttämölleAvautuu uuteen välilehteen. Suositut improvisaatioteatteria ja ruokaa yhdistävät Läsnäolopakon improvisoidut murhamysteerit muuten jatkuvat Vitosella! Liput tästä.