Nainen juksee kohti kuvaa, päällä toinen kuva samasta naisesta katsomassa merta

Asta Sveholm

Asta syttyy teatterileikistä, jota tehdään täysin tosissaan. Mutta huumorin pitää aina pilkahtaa, vaikka aihe olisi miten vakava.
Asta syttyy teatterileikistä, jota tehdään täysin tosissaan. Mutta huumorin pitää aina pilkahtaa, vaikka aihe olisi miten vakava.

Asta kasvoi helsinkiläisessä teatteriperheessä ja esiintyi esimerkiksi Q-teatterin nuorissa. Hänen uravalintansa sinetöi Japanissa vietetty vaihtovuosi, jonka aikana ikävä teatteriharrastusta kohtaan kasvoi kasvamistaan ja toi hänet takaisin näyttämölle. Nyt Teatterikorkeakoulusta valmistuneen näyttelijän uralla on takana rooleja monissa pääkaupungin teattereissa ja kiinnitys Oulun kaupunginteatterissa. Turun Kaupunginteatterissa syksyllä 2024 kiinnityksensä aloittava Asta nähdään kaikkien aikojen ensimmäisenä Hildurina suositun dekkarin näytelmäversiossa.

Mieleenpainuvimmaksi roolikseen hän mainitsee Oulun kaupunginteatterin Pienen hauen pyydystyksen Elinan. Se oli Astan mielestä hyvin spesiaali rooli ja muutenkin koko esitys vei mukanaan. Myös yleisö oli esityksestä ihan liekeissä ja tuli juttelemaan kadulla, mikä lisäsi Astan uskoa siihen, että teatteri yhä koskettaa ihmisiä.

"Tykkään haasteista, tänne vaan!"
Asta Sveholm

Ajankohtaiset esitykset

Hildur

Ensi-ilta 7.11.2024 Päänäyttämö Oma tuotanto

Lisää Astasta

Haastattelu Hildurin roolista

Haastattelu
23.4.2024
Asta kertoo Hildurin roolista ja uudesta työstään Turun Kaupunginteatterissa.