Linda Hämäläinen

Linda halusi kiinnityksen teatteriin heti valmistuttuaan ja pian olikin edessä muutto Turkuun. Hän on rakastanut esiintymistä lapsesta alkaen.
Linda halusi kiinnityksen teatteriin heti valmistuttuaan ja pian olikin edessä muutto Turkuun. Hän on rakastanut esiintymistä lapsesta alkaen.

Näyttelijä Linda Hämäläinen valmistui keväällä 2020 teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hänellä on tutkinto myös musiikkiteatterilinjalta Lahden ammattikorkeakoulun musiikki- ja draamainstituutista. Linda  on näytellyt Suomen Kansallisteatterissa, Lahden Kaupunginteatterissa ja Samppalinnan kesäteatterissa, sekä ollut kiinnitettynä Tampereen Ahaa Teatteriin. Hänet kiinnitettiin Turun Kaupunginteatteriin joulukuussa 2020.

Tärkeimmiksi rooleikseen hän mainitsee Perjantai on Pahin -musikaalin Ellin Samppalinnan Kesäteatterissa (2019) ja roolinsa Miika Murasen kirjoittamassa ja ohjaamassa näytelmässä Katve Ahaa Teatterissa (2016). Molemmat opettivat hänelle paljon näyttelijäntyöstä ja teatterin tekemisestä ja toivat elämään tärkeitä ihmisiä. Teatterikorkeakoulun improvisaatiokurssin pitkät impro-näytelmät jäivät myös Lindan mieleen hienoina kokemuksina, sillä hän kokee, että improvisaatiossa ollaan näyttelijäntyön ytimessä, kuuntelemisessa.

"Muista hengittää"
Linda Hämäläinen

Ajankohtaiset esitykset

Once

Ensi-ilta 23.8.2024 Päänäyttämö Oma tuotanto

Hildur

Ensi-ilta 7.11.2024 Päänäyttämö Oma tuotanto

Lisää Lindasta

Uutta verta näyttämöllä

Podcast
Väliaika-podcastin jaksossa Linda Hämäläinen ja Markus Ilkka Uolevi keskustelevat näyttelijän työn murroksesta.

Valokeilassa: Linda Hämäläinen

Haastattelu
22.1.2021
Linda kertoo ajatuksiaan teatterista ja siitä, miten päätyi Turun Kaupunginteatteriin.