Mareld
-
Liput 10-69 €
-
Tyylilaji
-
Kesto n. 1 h, ei väliaikaa
-
Näyttämö Sopukka
-
Ensi-ilta 10.11.2021 (uusintaensi-ilta)
-
Tuotanto Yhteistuotanto Fern Orchestran kanssa
Missään ei ole sellaista yhä maailmaa, jonka voisimme kaikki kokea. Omat maailmamme maailmojen sisällä muuttuvat alati sen mukaan mitä niistä ajattelemme, miten niitä tulkitsemme ja miten niihin osallistumme. Esityksessä matkataan meren kerrosten läpi alkaen turvallisesta ihmisyydestä päättyen yksisoluisen organisimin toiseuteen. Miltä yksisoluisuus tuntuu ja voiko lajikumppanien hehkun aistia? Esitys on hyökyvää kinestesiaa, mekaanista ärsytystä, valoteos, pimeysteos, ääniteos ja kuunnelma, merenalaisuutta ja poimuttuvaa aikaa. On siellä ihmisiäkin.
Työryhmä on sitoutunut esityskauden päätyttyä ostamaan metsää hiilinieluksi lipputuloja vastaavalla summalla. Lippukategorioita on neljä, joista voi valita omansa: katsoja, tiedostava, vaikuttaja ja toimija. Esitys on monikielinen (FI, SE, ENG).
Esitys on yhteistyö Läntisen tanssin aluekeskuksen ja Turun Kaupunginteatterin kanssa. Esityksessä käytettävät levät viljellään Åbo Akademin ympäristö- ja meribiologian laitoksella.
Konsepti: Vespa Laine
Levätutkija: Conny Sjöqvist
Lavalla: Ilona Salonen ja Timo Tamminen
Äänisuunnittelu ja musiikin sävellys: Markus Heino
Projisoinnit ja valosuunnittelu: Vespa Laine ja Samuel Salminen
Kuvat ja graafinen suunnittelu: Samuel Salminen
Tuotanto: yhteistyössä Fern OrchestraAvautuu uuteen välilehteen, Läntinen tanssin aluekeskus ja Turun Kaupunginteatteri
Kuvaaja Samuel Salminen
Meren valo
Runsaana esiintyessään panssarisiimalevä Alexandrium ostenfeldii aiheuttaa bioluminesenssi-ilmiön, jonka seurauksena merivesi hohtaa kirkkaana. Esiintyvä levä on n. 77 miljoonaa vuotta vanha ja vaikka kohdattava ”muinaispikseli” on silmälle näkymätön sen valoilmiön voi nähdä. Havaintopinta; meitä ympäröivä maailma ja luonto ovat osa suurempaa kontaktipintaa. Esityksen levät viljellään Turussa Åbo Akademin meribiologian laitoksella.
Tähtien valo
Onko näkemämme tähti sammunut? Tähtien lähettämä valo matkustaa kauan ennen kuin se saavuttaa maan ja öinen linnunrata on samankaltainen kuin meritulen ilmiö. Uskaltaudummeko kurkottamaan viidenteen ulottuvuuteen, jota emme vielä ymmärrä, jossa aika ja paikka ylitetään yhteydellä, joka voi olla pieni ja toistaiseksi kokoonkäpertynyt?
Maan valo
Maalla pimeydessä loistavaa valoa voi pitää merkkinä ihmisestä. Jokainen öisen kaupunkimaiseman valo pitää sisällään kokonaisen elämän; tarinan ihmisestä, perheestä, ystävistä, rakkaista.
Maailma näyttäytyy meille oman mentaalisen rakenteemme kautta.
Tiedon lisääntyminen muuttaa maailmankuvaa ja samalla asemamme orgaanisessa kokonaisuudessa selkiytyy. Tänään näyttääkin siltä, ettei ihmisen toiminta ympäristöään kohtaan ole ollut järkevää. Luonnon alistamisen tendenssi vaikuttaa vastuuttomalta ja seurausten siirtämiseltä tuleville sukupolville.
Fern Orchestra on taide- ja tiedekollektiivi, joka työskentelee kasvien ja mikro-organismien parissa. Teokset käsittelevät valon, ihmisen ja ympäristön suhdetta teosten ollessa esitystaidetta, nykytanssia, julkaisuja ja valo- ja äänitaidetta.
10.11. ko 19
12.11. klo 19
13.11. klo 14 & 19
17.11. klo 19
18.11. klo 19
19.11. klo 19
20.11. klo 14 & 19