Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Nuori mies tuijottaa kameraan veden alla

Hyytävä urbaanilegenda kantaesityksenä 

Syksyn pääohjelmisto täydentyy esityksellä, jossa yhdistyvät urbaanilegenda sarjamurhaajasta, dekkarin imu, alitajunnasta nousevat uhat ja mystiset ihmiskohtalot. Lue lisää!

Veden varaan -dekkarinäytelmä kertoo Turun Aurajokeen epäselvissä olosuhteissa kadonneista nuorukaisista. Urbaanilegendan mukaan heidät on työntänyt jokeen jokituuppariksi nimetty sarjamurhaaja. Näytelmässä katoamisia selvittävät yksityisetsivä Janatuinen ja rikoskonstaapeli Helena. Sitkeä kaksikko ei luovuta, vaikka johtolangat ovat katkenneet ja virkavallan kiinnostus siirtynyt jo eteenpäin. Umpisolmun lailla kiristyvä dekkarijuttu nostaa tiukoissa paikoissa ihokarvat pystyyn ja unenomaiset kohtaukset saavat mielikuvituksen laukkaamaan.

Sami Keski-Vähälän kirjoittama uusi näytelmä pohjautuu Jussi Marttilan vuonna 2020 ilmestyneeseen Veden varaan -romaaniin ja sen ohjaa Mikko Kouki. Keski-Vähälä ja Kouki ovat aiemmin tehneet yhteistyötä Päänäyttämöllä nähdyissä esityksissä Taru sormusten herrasta (2018), Nokia (2020) ja Hobitti (2021). Veden varaan -esityksen päärooleissa nähdään nousevat tähdet Mauno Terävä ja Linda Hämäläinen sekä hyisenä kaupungin läpi virtaava Aurajoki. Urbaanilegendaa Turun jokituupparista avataan syksyllä Turun Kaupunginteatterin Väliaika-podcastin erikoisjaksoilla. Veden varaan -draaman kantaesitys on Päänäyttämöllä 16.11.

Lasten suosikin paluu ja vierailuja

Kaikenikäisiä viime syksynä ihastuttanut Viirun ja Pesosen joulupuuhat palaa ohjelmistoon, sillä loppuunmyyty esitys jäi näkemättä monelta innokkaalta joulunodottajalta. Sven Nordqvistin luomiin hahmoihin perustuva tarina on omiaan tuomaan joulutunnelman ja satumainen näyttämötoteutus tartuttaa mukaan vähän teatterin taikaakin. Ukko Pesonen ja Viiru-kissa hurmaavat jälleen Pienellä näyttämöllä 8.11. alkaen.

Lisäksi syksyn ohjelmisto täydentyi vierailuesityksillä: Heli Laaksosen ja Ari Karhilahden syksykäs luonto- ja runoilta 30.9., Fredin musiikista ammentava Avaa sydämesi -konsertti 14.10., yhden lesbon kabaree Rakasta mua! 20.10., Martti Suosalon esittämä monologi Palvelija 21.10. sekä kolmesti syksyn aikana yleisölämpiössä raikaava Seniorisoppa. Turun Kaupunginteatterin väliaikatarjoilut täydentyivät myös uudella tapasbuffetilla, joka on tarjolla yleisölämpiössä ennen perjantain ja lauantain iltaesityksiä.