Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Neljä nuorta naista kuvan yllä kumartuneena sutimaan keltaista maalia

Kevään uutta ohjelmistoa

"Pikku naisissa yhdistyvät taide, leikki, mielikuvituksen vapaus."
Sini Pesonen
Kevään ohjelmistossa uskalletaan olla ihan omanlaisiaan; omapäisiä tyttöjä, ujoja noitia, rakkaudenkaipuisia miehiä...

Louisa May Alcottin rakastettu romaani Pikku naisia nähdään keväällä Satu Rasilan uutena sovituksena, jonka ohjaa Sini Pesonen. Esitys on tarina taiteellisista tytöistä, jotka eivät epäröi etsiä omaa polkuaan. Jo (Isla Mustanoja), Meg (Katarina Havukainen), Beth (Anna Airola) ja Amy (Linda Hämäläinen) kutsuvat sisään luovaan, hauskaan ja rakastavaan maailmaansa, jota pyörittävät naiset, sillä Yhdysvalloissa 1860-luvulla käytävä sisällissota on jättänyt Marchin perheen pärjäämään ilman isää. Elämänjanoiset sisarukset rakentavat haluamansa todellisuuden ullakolle ja tarinoihinsa.

Pikku naisia ilmestyi alun perin Yhdysvalloissa kahdessa osassa vuosina 1868 ja 1869. Nyt se on lukuisille kielille käännetty ja elokuvina nähty tyttökirjallisuuden klassikko. Satu Rasilan uusi sovitus katsoo useiden sukupolvien omakseen ottamaa tarinaa tämän päivän linssien sävyttämänä, mutta antaa paljon tilaa myös alkuperäiselle. Esityksen ensi-ilta on Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä 29.3.2023, liput ovat myynnissä nyt.

Kevään yhteistuotantoja

Veera Alaverrosen lastennäytelmä Noita, joka pelkäsi saa ensi-iltansa Sopukassa 31.3. Tarina perustuu näyttelijä Ulla Koivurannan luomaan ujoon Noita Nynnynenä -hahmoon, joka kipuilee kasvuympäristössä, jossa jokaisen pitäisi olla se paras ja rohkein. Rooleissa nähdään Ulla Koivuranta, Miska Kaukonen ja Tarja Sahlstedt.

Piirroskuva ujosta punatukkaisesta noidasta

Nukketeatterin ykkösnimiin kuuluvan Merja Pöyhösen Anu Kaajan tekstistä ohjaama Leda palaa Sopukkaan kuuden näytöksen verran 7.1. alkaen. Esitys käsittelee seksuaalista hyväksikäyttöä herkästi ja taitavasti nukketeatterin keinoin.

Stand up, Teatteri! -komiikkaklubit jatkuvat keväällä viidellä esityksellä. Esiintyjäkaartiin kuuluu useimpina iltoina 3-4 tunnettua koomikkoa, mutta 28.4. nähdään Ali Jahangirin sooloshow.

Kevään vierailuesityksiä

Vierailuesityksinä Turun Kaupunginteatterin keväässä nähdään Jani Toivolan Rakkaudesta -monologi (3.2. ja 4.2.), Kaikki äitini, kaikki tyttäreni -komedia (3.3. ja 4.3.), Merja Larivaaran Seniorisoppa® (15.3. ja 12.4.), Taisto Reimaluodon esittämä monologi Onnellisinta on olla onnellinen (27.3.) ja ikisuosikki Kiviä taskussa (17.4.).

Tummaihoinen mies violetissa mekossa tanssii

Kevään ohjelmisto tulee täydentymään marraskuussa Pienen näyttämön ensi-illalla ja vierailuesityksillä. Aiemmin teatteri avasi myyntiin Punainen viiva -yhteistyöoopperan (ensi-ilta 26.1.), Teatteri Vanhan Jukon kanssa toteutettavan Tuntematon sotilas -draaman (ensi-ilta Turussa 10.2.), Susanna Haaviston Elämä kassiin -konsertin (11.2. ja 5.5.) ja Helsingin Sanomien Musta laatikko 19 (3.5.). Myös Hiljaiset sillat -musikaali ja Red Nose Companyn Aleksis Kivi -esitys jatkavat kevään ohjelmistossa.

Katso koko ohjelmisto ja hanki liput heti.