Olavi ei ymmärrä nykyajan ihmisiä, jotka eivät osaa enää mitään hyödyllisiä taitoja, eivätkä tiedä kuinka asioiden kuuluu olla. Hän on joutunut eläkkeelle työpaikastaan, ja hänet on syrjäytetty asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtajan pallilta. Lisäksi Olavin sydän on särkynyt, eikä hän tiedä, kuinka jatkaa elämäänsä yksin.
Nyt on pulaa töistä, me vähennämme vanhempaa väkeä”. Yli kolmekymmentä vuotta samassa työpaikassa, ja sitten sitä on saakeli “vanhempaa väkeä”. Koska nyt kaikki ovat 31-vuotiaita, niillä on liian kireät housut ja ne ovat lakanneet juomasta tavallista kahvia. Joka paikassa on joukoittain miehiä, joilla on muotoiltu parta, ja jotka vaihtavat työtä ja vaimoja ja automerkkejä. Tuosta vain. “On varmaan ihanaa, kun saa ottaa vähän rauhallisemmin?” Että voi öljytä keittiön tason. Ei tiistaipäivänä pitäisi olla aikaa semmoiselle touhulle.
Kun uusi naapuri muuttaa perheineen vastapäiseen rivitalohuoneistoon ja peruuttaa heti alkuunsa Olavin postilaatikon kumoon, alkaa hauska ja sydäntälämmittävä tarina takkuisesta kissasta, odottamattomasta ystävyydestä, rakkaudesta ja kunnollisten työkalujen tärkeydestä. Olavi joutuu haluamattaan apuun ja tutustuu samalla uusiin naapureihinsa, “tomppeliin”, tämän iranilaistaustaiseen vaimoon Parvanehiin ja heidän kahteen lapseensa. Ehkä elämällä onkin vielä jotakin Olavia varten.
Mies, joka rakasti järjestystä on lämminhenkisen huumorin värittämä draamakomedia. Äkäinen, mutta ehdottomasti valloittava.
Samannimiseen romaaniin perustunut elokuva sai ensi-iltansa Ruotsissa vuonna 2015 ja seuraavana vuonna se valloitti suomalaiskatsojat. Nyt esitys nähdään näyttämöversiona Helsingin Kaupunginteatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistyönä. Olavina näyttämön ottaa haltuunsa Taneli Mäkelä.