Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Otto-Ville Väätäisen näyttely esityskuvista Taideseinällä

Turun Kaupunginteatterin hovikuvaaja on valikoinut suosikkejaan vuosikymmenen aikana ottamista esityskuvista. Kuvat ovat Taideseinällä 31.7. asti.

Valokuvaaja Otto-Ville Väätäinen kuvasi ensimmäisen Turun Kaupunginteatterin esityksen vuonna 2014. Esitys oli Kvartetti ja siitä alkoi jo vuosikymmenen ajan kestänyt työsuhde. Kesän ajan teatterin Taideseinällä jokirannassa nähtävän näyttelyn nimeksi valikoitui Hovikuvaaja, koska sillä nimellä on viitattu Väätäiseen teatterilla jo pidemmän aikaa.

“Jos sitä miettii, niin onhan se aika huvittavakin titteli. Ennen kaikkea titteli on minulle lämminhenkinen tervehdys, joka kuvastaa erityistä suhdettani taloon ja sen väkeen. On upeaa, että saan tehdä tätä työtä täällä ja suhtaudun titteliin myös suurella kunnioituksella”, Väätäinen kertoo.

Otto-Ville Väätäinen, omakuva

 

Videomuotoinen näyttely koostuu Väätäisen suosikkikuvista ja teksteistä, joissa hän avaa teatterivalokuvauksen erityispiirteitä ja muistelee menneitä kuvaushetkiä. Väätäisen mukaan videon työstäminen on ollut mielenkiintoinen välietappi:

“Olen katsonut kuvia kymmenen vuoden ajalta sekä pohtinut paljon kuvaamistani ja ratkaisuja, jotka tulevat työskennellessä hyvin intuitiivisesti – saanut sanoittaa näitä prosesseja. Lopputuloksena on video, johon olen kiteyttänyt teatterin kuvaamiseen liittyviä ajatuksia ja itselleni tärkeitä esityskuvia vuosien varrelta.”

Lou Salomé, 2024

 

Teatterin Taideseinä sijaitsee Aurajokirannassa osoitteessa Itäinen rantakatu 14, Turku. Hovikuvaaja-näyttelyä ja muita Taideseinän sisältöjä voi ihailla esimerkiksi teatterin Viides näyttämö -ravintolan terassilta käsin.