Tiedote

Teatterin naapurissa rakennetaan. Näin tulet meille.

Kampauspäitä naamiointiosaston hyllyllä

Varjostusta teatterilla

Turun Kaupunginteatteri avaa henkilökuntaovensa lukiolaisille, jotka tutustuvat teatterityöhön varjostamalla muun muassa ohjaajia ja näyttelijöitä.

Tämä varjostus ei vaadi naamioitumista tai huomaamatonta hiiviskelyä, vaan kiinnostusta ja tarkkaavaista silmää. Teatterilla liikkuu nyt ja keväällä uutta väkeä, sillä aloitimme varjostusprojektin yhteistyössä Turun klassillisen lukion kanssa. Mukana projektissa on kahdeksan opiskelijaa, joista jokainen varjostaa yhtä teatterintekijää. Varjostettavat työntekijät ovat näyttelijöitä, ohjaajia, lavastaja, naamioitsija ja graafinen suunnittelija.

 

Varjostuksessa (englanniksi job shadowing) lukio-opiskelijat pääsevät seuraamaan läheltä teatteriammattilaisen työtä sen eri muodoissa. Teatterilla viikoittain vaihtuvista TET-harjoittelijoista poiketen varjostajat eivät tee työtehtäviä, vaan ainoastaan seuraavat omaa varjostettavaansa ja tämän työtä. Tarkoituksena on antaa opiskelijoille avoin ja rehellinen kuva heitä kiinnostavasta ammatista.

 

Jokainen opiskelija saapuu varjostamaan toivomaansa työntekijää muutaman kerran jonkin produktion toteutuksen eri vaiheissa. Näin hän saa mahdollisimman kokonaisvaltaisen kuvan esityksen kaaresta. Lopuksi opiskelijat pääsevät näkemään valmiin näytöksen.

 

Turun Kaupunginteatterin kouluyhteistyöstä vastaa yleisötyöntekijä Aatu Pyy.